Kgalagadi National Park

Efter andra etappen på Mabuasehube Wilderness Trail åkte vi över Nossob Rivers torra flodfåra till sydafrikanska sidan av Kgalagadi Transfrontier Park. Nu börjar en massa regler gälla igen. Man får inte kliva ur bilen var man vill, inte titta upp genom takluckan och annat som känns onödigt när man har vant sig med friheten i Botswana. Samtidigt är det ju såklart skönt med faciliteter som vatten, toalett, dusch, pool och annat. Vi såg tre lejon som låg och sov på vägen och ytterligare tre lejon vid vattenhålet vid Nossob Camp.

Efter en natt på Nossob Camp åkte vi söderut längs med Nossob Rivers torra flodbädd till Twee Riveren Camp. Vi såg ytterligare en lejonhanne och en African Wild Cat samt en massa Springbock, Oryx, Gnu och Struts. Eftersom det är halvöken och gles växtlighet är det lätt att titta efter djur.

Efter Twee Rivereen åkte vi vidare till Mata-MataCamp vid Namibiska gränsen. Förutom antiloperna såg vi två geparder under ett träd, en African Wild Cat och giraffer.
Totalt har vi sett i Kgalagadi: Lejon, Gepard, African Wild Cat, Springbock, Gemsbock/Orux, Red Hartebeest, Eland, Stenbock, Blue Wildebeest, Kudu, Giraff, Struts, Warthog, Black-backed Jackal, Yellow Mongoose, Ground Squirrel. Det är öppet och vacker natur, och den finaste park vi hittills har besökt i Sydafrika (och till det kan läggas ett stort plus med den orörda Botswanska sidan). Om man inte har barn under 12 år finns det ett antal ”Wildernes Trails” på den Sydafrikanska sidan man får åka, flerdagars med övernattning. I Botswana har de inte samma regler för den wildernes trail vi åkte.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier: Botswana, Sydafrika | 1 kommentar

Inläggsnavigering

En tanke på “Kgalagadi National Park

  1. Birgitta Viberg

    Vilka häftiga bilder! Kramar till er från Gröde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.