Mabuasehube

15 Februari
Bosse och Gunilla har kommit till Sydafrika för att följa med på en resa till Botswana och Namibia. Vi kom iväg efter lunch och åkte N4 västerut till Botswana genom Pioneer Gate/Skilpadshek Border Post och vidare till Motse Lodge några kilometer utanför Kanye där vi tog in på deras camping.

16-18 Februari
Vi fortsatte tidigt och åkte de resterande 40 milen till Mabuasehube National Park, som är en del av Kgalagadi Transfrontier Park, en nationalpark som både sträcker sig in i Sydafrika och Botswana. Parken är gemensam sen 1999 och är nästan 40 000 kvadratkilometer. Landskapet är grässavann och halvöken med sanddyner och gles växtlighet.

I Botswana bodde vi på Monomodi Camp 2 (KTMON2) och Khiding Camp 1 (KTKHU01) innan vi påbörjade Mabuasehube Wilderness Trail mot Nossob i Sydafrika. Trailen är 15 mil lång och körs på två dagar med en övernattning vid Mosimane salt pan och måste förbokas innan. Endast ett sällskap får åka per dag, så man är garanterat ensam. Det var fin sandväg, en del dyner men lättkört. Vi såg Oryx, Springbock, Struts, Gnu, Stenbock, Kudu, Eland, Red Hartebeest, Cape ground squirrel, Black-backed jackal och en hel del lejonspår. Eftersom det är halvöken finns inte de djur som behöver tillgång till dricksvatten som elefant, noshörning och zebror. Olivia och Fredrik var uppe och kissade en natt och då var det en skorpion vid bilen och vid ena campen var det en stor ödla (monitor) mellan taken i vår ”A-frame” (soltak). Temperaturen har legat på mellan 35-40 grader, som varmast har det varit 42 grader. Mabuasehube är fantastiskt fint, kan verkligen rekommenderas för den som vill se afrikansk vildmark och inte måste se alla ”Big 5” eftersom noshörning, elefant och buffel inte finns här. Istället får man se en del av den orörda natur som finns kvar i Afrika på ett naturligt sätt, utan att trängas med andra.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier: Botswana | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.