Sesriem och Sossusvlei

23-24 Februari
Efter Brukkaros åkte vi ytterligare 40 mil västerut till Sesriem genom ett otroligt omväxlande landskap. Namibia är helt fantastiskt på så sätt, landskapet ändrar hela tiden karaktär. Och ingenstans bor det människor, bortsett från någon enstaka här och där som håller getter och får. Det bor bara ca 2 miljoner människor i Namibia och de flesta bor i de norra delarna. Vi har knappt sett några andra bilar på vägarna.

Sesriem gränsar till sandöknen som sträcker sig härifrån västerut hela vägen till Atlanten. På grund av sanddynerna och då framför allt Sossusvlei är det det främsta turistmålet i Namibia. Sanddynerna är de högsta i världen på ca 300 meter som högst. Vi tog in på Sesriem Camp Site och drack ett par kalla öl i baren, smakade gott i den 40 gradiga värmen. Efter poolbad åkte vi en sväng till Elim Dune några kilometer från campingen för att titta på solnedgången. Det visade sig vara en flopp, det var bara jobbigt att gå upp på dynen och inte någon speciell vy. Sen åt vi en god köttbit i restaurangen.

Dagen efter hade vi ställt väckarklockan på 04:30, enligt uppgift skulle gaten till nationalparken där Sossusvlei ligger öppna klockan 5, och man vill åka ut så tidigt som möjligt för att kunna klättra upp på dynen innan det blir allt för varmt. Irriterande nog öppnades gaten först klockan 5:45, men då hann vi i alla fall med lite kaffe när vi väntade. Vi körde de 65 kilometrarna ut till Sossusvlei och gick först upp till Dead Vlei och fotade lite innan vi klättrade upp på Sossusvlei från ”fel” håll och gick tillbaka till bilarna längs med kammen. Utsikten var fantastisk och barnen var jätteduktiga som orkade gå hela vägen, det började bli varmt och det var jobbigt att gå i sanden, framför allt klättringen upp för dynen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier: Namibia | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Sesriem och Sossusvlei

  1. Birgitta och Erling Viberg

    Duktiga Olivia och Matilda! Kramar från Mormor och Morfar

  2. Erling Viberg

    Väldigt fina bilder. Ni har verkligen tagit tillvara på eran möjlighet att se och uppleva fantastiska landskap under eran vistelse i Afrika. Nu ser vi fram mot bilder från eran hembygd i Jämtland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.