Skeleton Coast och Damaraland

26 Februari – 2 Mars
Vi bunkrade mat i Swakopmund och handlade lite souvenirer och åkte sedan vidare norrut knappt 20 mil längs med kusten som kallas Skelton Coast. Under tiden vi handlade besökte Fredrik, Olivia och Matilda Akvariet i Swakopmund, som är inriktat på livet i Atlanten.

Det finns en hel del vrak längs med Skeleton Coast, med de flesta gamla ”fina” trävraken ligger längre norrut. Vi vek av österut inåt landet i Ugab Rivers torra flodfåra och slog läger efter ca 2 mil. Fint att kunna stanna så, mitt ute i ingenstans.

Dagen efter fortsatte vi österut i flodfåran men fick vända efter en knapp mil då det blev för mycket växtlighet och svårt att ta sig fram. Vi tog en annan väg fram till Ugab Base Camp där vi lagade lunch och sen bestämde oss för att stanna. Ugab Base Camp är center för Save The Rhino Trust, en organisation som arbetar för att bevara den svarta noshörningen i Namibia. Det antas finnas drygt 100 noshörningar i området, som är anpassade för ett liv i öknen. Vi lyckades inte se någon, förutom spår. Landskapet var väldigt kargt, bara sten överallt med mycket vassa stenar på vägen.

Dagen därpå åkte vi norrut till Huab River och slog läger i den torra flodfåran. Fint men väldigt blåsigt. Dagen efter åkte vi till Twyfelfontein, fixade ett nytt däck eftersom Gunilla & Bosse haft punktering och åt lunch och badade på Twyfelfontein Country Lodge. Skönt att svalka sig i den 40 gradiga hettan och bli av med sanden på kroppen.

Vi stannade en natt vid Brandberg och slutligen en natt vid Spitzkoppe innan vi åkte vidare mot civilisationen igen i Windhoek. Vi såg ingen av de ökenanpassade elefanterna i Damaraland, men i alla fall springbock, oryx, kudu, giraff, struts och spår av lejon och/eller leopard. Vi kan bara varmt rekommendera att åka till den här delen av världen, vi har rest mycket och kan konstatera att det är inte på många ställen som det går att resa på det här sättet. Det finns många fina 4×4-vägar, inga andra människor, otroligt vackert landskap och ett rikt djurliv. Lite som den svenska allemansrätten, fast på Namibias vis.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier: Namibia | 1 kommentar

Inläggsnavigering

En tanke på “Skeleton Coast och Damaraland

  1. Birgitta och Erling Viberg

    Hälsningar och kramar från oss i Gröde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.